CSÜLÖK RÓMAI TÁLBAN SÜTVE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, római tál, sütő
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, lerakás, pácolás, sütés, tűzdelés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csülköket megmossuk, lecsepegtetjük, bevagdaljuk, a megtisztított fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, a fűszerekkel gazdagon megszórjuk, majd 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A római tálat vízbe áztatjuk, és amikor megszívta magát, az alját kirakjuk baconnel, ráterítjük a felkarikázott hagymát, paradicsomot és paprikát. Befedjük a savanyú káposzta felével. Ráfektetjük a húst. A tetejére rakjuk a káposzta másik felét. A tálat lezárjuk, a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt felmelegítjük, és a csülköt kb. 2 órán át sütjük.
3. Levesszük a cserépedény tetejét, a káposztát a hús mellé félrehúzzuk, és még 1 órán át sütjük-pirítjuk. Burgonyapürével tálalhatjuk.