BÚZADARAGNOCCHI SAJTTAL, SZALONNÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: lábas, pogácsaszaggató, reszelő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, forralás, főzés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Hozzáadunk 3 dkg vajat, sót, reszelt szerecsendiót. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük.
2. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és a tojássárgáját.
3. A masszát lisztezet deszkára öntjük, és 1 cm vastagon elterítjük. Ha kihűlt, olajba mártott pohárral köröket szúrunk ki belőle.
4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy lapos sütőformát. A tésztakorongokat szépen, tetőcserépszerűen belefektetjük. Meglocsoljuk a maradék, olvasztott vajjal és beborítjuk a morzsolt gorgonzola vagy márványsajttal.
5. 10-15 percre sütőbe toljuk. Forrón fogyasztjuk