BÚZADARAGNOCCHI SAJTTAL, SZALONNÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: lábas, pogácsaszaggató, reszelő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, forralás, főzés, kikeverés, lerakás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg gorgonzola sajt
12 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg búzadara
5 dkg vaj
20 dl tej
3 db tojássárgája
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tejet nagy lábosban felforraljuk. Hozzáadunk 3 dkg vajat, sót, reszelt szerecsendiót. Apránként beleszórjuk a búzadarát. Állandó keverés mellett kb. 10 perc alatt sűrű kásává főzzük.

2. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt parmezán sajtot, a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és a tojássárgáját.

3. A masszát lisztezet deszkára öntjük, és 1 cm vastagon elterítjük. Ha kihűlt, olajba mártott pohárral köröket szúrunk ki belőle.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy lapos sütőformát. A tésztakorongokat szépen, tetőcserépszerűen belefektetjük. Meglocsoljuk a maradék, olvasztott vajjal és beborítjuk a morzsolt gorgonzola vagy márványsajttal.

5. 10-15 percre sütőbe toljuk. Forrón fogyasztjuk

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.