SPENÓTOS RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, reszelő, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, zúzás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg zsenge paraj
35 dkg hosszúszemű fehér rizs
4 dkg vaj
½ csokor petrezselyem
8 dkg reszelt pecorino sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A megtisztított, megmosott parajleveleket külön víz hozzáadása nélkül 2 percig pároljuk. A keletkezett nedvességet kiöntjük, a parajt felaprítjuk.
2. A rizst 1 dkg vajon fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel és megpároljuk.
3. Összekeverjük a parajjal, a frissen vágott petrezselyemmel és a maradék vajjal.
4. Reszelt pecorino sajttal meghintve kínáljuk.