TOJÁSOS SÜLT RIZS ZÖLDSÉGEKKEL ÉS ROPOGÓS HAGYMÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, keverve sütés, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt rizs
2 db tojás
1 fej szeletelt vöröshagyma
4 evőkanál földimogyoró-olaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db karikára vágott, kimagozott piros chilipaprika
12 dkg szeletelt gomba
5 dkg félbevágott cukorborsóhüvely
5 dkg bébikukorica
3 evőkanál thai szójaszósz
1 evőkanál barna cukor

vagy

1 evőkanál pálmacukor
néhány thai bazsalikom

Elkészítés:

1. Az olaj felét a wokban felmelegítjük, és 2-3 percig sütjük benne a fokhagymát és a kicsumázott, felkarikázott chilipaprikát.

2. Hozzáadjuk a gombát, a cukorborsót és a félbevágott kukoricát, 2-3 percig keverve sütjük, majd hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot és a bazsalikomot. Belekeverjük a rizst.

3. A keveréket a wok szélére húzzuk, és a wok aljára 1 tojást ütünk. Addig keverjük, amíg kissé megkeményedik, majd összeforgatjuk a lehűtött rizzsel.

4. A maradék olajat egy másik wokban felmelegítjük, és ropogósra pirítjuk benne a vöröshagymát. A vöröshagymát a rizsre halmozva tálaljuk.