CSOKOLÁDÉSZÓSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, habarás, kikeverés, reszelés, gyalulás
Adag: 1 adag (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg reszelt étcsokoládé
2 teáskanál kukoricakeményítő
3 ¾ dl tej
5 dkg finomított kristálycukor
Elkészítés:
1. A csokoládét és a tej felét felforraljuk egy serpenyőben.
2. Belekeverjük a kukoricakeményítőt és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a cukrot.
3. Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Félrehúzzuk a tűzről, simára keverjük.