CSOKOLÁDÉSZÓSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, reszelő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, habarás, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 1 adag (4 főre)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg reszelt étcsokoládé
2 teáskanál kukoricakeményítő
3 ¾ dl tej
5 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A csokoládét és a tej felét felforraljuk egy serpenyőben.

2. Belekeverjük a kukoricakeményítőt és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a cukrot.

3. Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük. Félrehúzzuk a tűzről, simára keverjük.