Sajtos, szezámmagos puffancs Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a paprikát összekeverjük egy tálban. A tojásokat is egyenként hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve a liszttel egyesítjük. Sózzuk és borsozzuk.
2. A sajtot és a sonkát szintén belekeverjük. A keverékből golyókat formálunk. 4 óráig pihentetve hűtjük.
3. A golyókat beleforgatjuk a szezámmagba.
4. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A golyókat adagonként 5-7 percig sütjük, amíg a puffancsok aranybarna színűek nem lesznek. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük, a kész ételt forrón tálaljuk.