Sajtos, szezámmagos puffancs Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg kockára vágott sonka
6 evőkanál pirított szezámmag
12 és fél dkg kemény, frissen reszelt cheddar sajt

vagy

12 és fél dkg kemény, frissen reszelt fontina sajt
7 és fél dkg fehér liszt
2 db tojás
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál édes paprika
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A sütéshez:
10 dl olaj

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport, a paprikát összekeverjük egy tálban. A tojásokat is egyenként hozzáadjuk, majd folyamatosan kevergetve a liszttel egyesítjük. Sózzuk és borsozzuk.

2. A sajtot és a sonkát szintén belekeverjük. A keverékből golyókat formálunk. 4 óráig pihentetve hűtjük.

3. A golyókat beleforgatjuk a szezámmagba.

4. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A golyókat adagonként 5-7 percig sütjük, amíg a puffancsok aranybarna színűek nem lesznek. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük, a kész ételt forrón tálaljuk.