HÁROMSZÓSZOS FAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 55 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: botmixer, citromnyomó, fagyasztószekrény, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, lábas, műanyagfólia
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hűtés, kikeverés, préselés, turmixolás

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A golgotagyümölcs-szószhoz:
3 db golgotagyümölcs
30 dkg vaníliafagylalt
30 dkg citromfagylalt
5 dkg kristálycukor
½ db leve citrom
A kiviszószhoz:
1 evőkanál citromlé
3 db hámozott kivi
5 dkg kristálycukor
Az eperszószhoz:
35 dkg eper
4 evőkanál Maraschino likőr
½ db leve citrom
5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Az epret botmixerrel pépesítjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi, 8 perc alatt, lassú tűzön feloldjuk.

2. Hozzáadjuk az eperpürét. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a citromlevet és a likőrt.

3. A kivit botmixerrel pépesítjük. Beletesszük a cukrot, a citromlevet. A golgotagyümölcsöt félbevágjuk, húsát kivágjuk, tálba rakjuk a cukorral és a citromlével. Fakanállal összekeverjük. A gyümölcspüréket hűtve, fagylalttal tálaljuk.

A golgotagyümölcsöt más lédús gyümölccsel is helyettesíthetjük.