BÁRÁNYCOMB ALMÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, spékelő kés, sütő, tepsi, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kimagozás, spékelés, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db cikkekre vágott, kimagozott alma
150 dkg báránycomb
4 gerezd csíkokra vágott fokhagyma
10 dkg zsíros, kockára vágott szalonna
10 db kockára vágott burgonya
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint áfonyadzsem

Elkészítés:

1. A báránycombot megmossuk, szárazra töröljük, és bedörzsöljük sóval, borssal, megspékeljük a fokhagymával.

2. Kiolvasztjuk a felkockázott sza­lonnát, és a hússal együtt tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, kevés vizet öntünk rá, és 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük, köz­ben szabályos időközönként meglocsoljuk a pe­csenyelével.

2. Hozzáadjuk a burgonyát és az al­mát, és még kb. 30 percig sütjük. A pecsenyelével és vörösáfonya-dzsemmel tálaljuk.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.