MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, keverőtál, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: formázás, sütés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
35 dkg nutella
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
1. A palacsintákat kisütjük.
2. A palacsinták felét nutellával megkenjük, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk.
3. Előmelegített tálalóedényre rakjuk, porcukorral meghintjük. Ezt a műveletet valamennyi kisütött palacsintával megismételjük.
PALACSINTA – ALAPRECEPT
5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet só
1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.
2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.