MOGYORÓKRÉMES PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, keverőtál, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: formázás, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
35 dkg nutella
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A palacsintákat kisütjük.

2. A palacsinták felét nutellával megkenjük, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk.

3. Előmelegített tálalóedényre rakjuk, porcukorral meghintjük. Ezt a műveletet valamennyi kisütött palacsintával megismételjük.

PALACSINTA – ALAPRECEPT

5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet só

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.