BÁRÁNYHÚSOS EGYTÁLÉTEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, mozsár, séfkés, serpenyő, turmixgép, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, sütés, törés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db articsókaszív
25 dkg báránymáj
75 dkg báránycomb
75 dkg kockára vágott burgonya
1 db apróra vágott piros húsú paprika
1 teáskanál pirospaprika
1 és ¼ dl olívaolaj
2 és fél dl fehérbor
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál szeletelt sárgarépa
1 db babérlevél
1 db friss, finomra aprított piros chilipaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A májat 2 evőkanál olívaolajban megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és a pirospaprikával és a fehérborral péppé törjük.

2. A bárányhúst nem túl nagy kockákra vágjuk, és párolóedényben a maradék olívaolajon jól megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk és megborsozzuk. Fedő alatt közepes lángon kb. 40 percig pároljuk.

3. A sárgarépát, a burgonyát, a babérlevelet, a chilipaprikát, a paprikát és az articsókaszívet hozzáadjuk, és belekeverjük a pépes májat. Az egészet felforraljuk, és fedő alatt, gyenge tűzön még kb. 30 percig pároljuk, szükség esetén kevés vizet öntünk még hozzá. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük.