CSÍPŐS-FŰSZERES SÁRGARÉPA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, mozsár, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: beforralás, darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, pirítás, szűrés, törés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sárgarépát forró, sós vízben 8-10 percig főzzük. Leszűrjük, de a főzőlevéből megtartunk 2,5 deciliternyit.
2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 5 perc alatt világossárgára pirítjuk rajta a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, köményt, az őrölt (vagy mozsárban összetört) koriandert, chilit, a harissát és az ecetet, és aláöntjük a félretett főzővizet.
3. Nagy lángon 8-10 percig főzzük; ezalatt a leve is besűrűsödik. Akkor lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Melegen, kapribogyóval díszítve tálaljuk.