GYÜMÖLCSFAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, habverő, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: fagyasztás, forralás, habverés, hűtés, kikeverés, mélyhűtés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 pohár tejszín
4 db tojás
2 és fél dl gyümölcsvelő
2 és fél dl tej
1 kávéskanál étkezési keményítő
12 és fél dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

1. Keverjük össze egy edényben a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, a gyümölcsvelőt és a keményítőt.

2. Takarékon, állandó keverés mellett hevítsük forrpontig, majd azonnal vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínből a habfixálóval és vaníliás cukorral verjünk kemény habot, és adjuk a hideg gyümölcskrémhez.

4. Töltsük megfelelő formákba, és mélyhűtőben fagyasszuk le, miközben az első 2 óra során kétszer keverjük át.

A gyümölcsös, tojásos keveréket jobb vízgőz fölött kevergetve felmelegíteni, így biztosabb, hogy nem forr fel és nem csapódik ki a tojássárgája.