INDONÉZ PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 45 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: göngyölés, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, sütés, töltés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg rizsliszt
6 dkg kókuszreszelék
2 db mangó
20 dkg konzerv kókuszkrém
12 dkg vaj
10 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
3 dl tej
2 db tojás

Elkészítés:

1. Összekeverjük a kétféle lisztet, a kókuszreszeléket és 2 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a felvert tojást, a tejet, és habverővel csomómentesre keverjük.

2. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.

3. A megtisztított mangót villával összetörjük. A palacsintákat megkenjük a gyümölcspürével, majd feltekerjük.

4. A kókuszkrémet lábosba öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kis lángon összemelegítjük. A palacsintára öntve kínáljuk.