Ratatouille Posted in: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, passzírozás, áttörés, pirítás, zúzás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az olajat nagy, vastag aljú edényben felhevítjük, 4 percig pirítjuk benne a vöröshagymát, vagy amíg megpuhul.
2. Beletesszük a vastag rudacskákra vágott cukkinit, a paprikákat meg a fokhagymát, és 3 percig kevergetve pároljuk.
3. A padlizsánt feldaraboljuk, és a paradicsommal, a bazsalikommal vagy oregánóval az előbbiekhez adjuk, borssal ízesítjük, és felforraljuk.
4. Kis lángra tesszük, lefedve 15-20 percig főzzük, vagy amíg az összes zöldség megpuhul. Meghintjük petrezselyemmel, és ropogós kenyérrel tálaljuk.