Ratatouille Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fokhagymaprés, kés, keverőtál, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kimagozás, párolás, passzírozás, áttörés, pirítás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db félbevágott padlizsán
1 kisebb kockára vágott sárga húsú paprika
1 kisebb kockára vágott zöld húsú paprika
1 kisebb kockára vágott piros húsú paprika
2 db közepes méretű cukkini
44 dkg áttört hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál szárított bazsalikom

vagy

½ teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az olajat nagy, vastag aljú edényben felhevítjük, 4 percig pirítjuk benne a vöröshagymát, vagy amíg megpuhul.

2. Beletesszük a vastag rudacskákra vágott cukkinit, a paprikákat meg a fokhagymát, és 3 percig kevergetve pároljuk.

3. A padlizsánt feldaraboljuk, és a paradicsommal, a bazsalikommal vagy oregánóval az előbbiekhez adjuk, borssal ízesítjük, és felforraljuk.

4. Kis lángra tesszük, lefedve 15-20 percig főzzük, vagy amíg az összes zöldség megpuhul. Meghintjük petrezselyemmel, és ropogós kenyérrel tálaljuk.