ŐSZIBARACKOS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, kimagozás, párolás, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben közepes hőfokon addig melegítjük az őszibaracklevet és a cukrot, amíg a cukor teljesen felolvad. Hozzáadjuk az őszibarackot, és 3 percig pároljuk.
2. 4 palacsintát sütünk: a lisztet, a sót, a tojást és a tejet összekeverjük. Egy palacsintasütőt kivajazunk és 2 evőkanálnyi tésztát a vajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt szép világosra sütjük.
3. A palacsintákat tálalóedényre rakjuk, felét beborítjuk a puhára párolt őszibarackkal, félbehajtjuk, és a gyümölcssziruppal meglocsoljuk. A tetejére vaníliafagylaltot rakunk. Azonnal tálaljuk.