ŐSZIBARACKOS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, kimagozás, párolás, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, kockára vágott őszibarack
50 dkg vaníliafagylalt
1 db felvert tojás
1 csipet só
7 és fél dkg liszt
1 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál őszibaracklé
másfél dl tej
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben közepes hőfokon addig melegítjük az őszibaracklevet és a cukrot, amíg a cukor teljesen felolvad. Hozzáadjuk az őszibarackot, és 3 percig pároljuk.

2. 4 palacsintát sütünk: a lisztet, a sót, a tojást és a tejet összekeverjük. Egy palacsintasütőt kivajazunk és 2 evőkanálnyi tésztát a vajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt szép világosra sütjük.

3. A palacsintákat tálalóedényre rakjuk, felét beborítjuk a puhára párolt őszibarackkal, félbehajtjuk, és a gyümölcssziruppal meglocsoljuk. A tetejére vaníliafagylaltot rakunk. Azonnal tálaljuk.