SZILVÁS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, palacsintasütő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: kimagozás, párolás, sütés, szitálás, töltés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg palacsinta
1 evőkanál rum
3 evőkanál kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
25 dkg szilva
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
1. A szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
2. A szilvákat kimagozzuk, s négyfelé vágjuk.
3. Tegyük a szilvákat egy serpenyőbe, adjuk hozzá a rumot, a cukrot, a fahéjat, egy kis vizet, és „rottyantsuk” össze. Ha szilvák kezdenek szétesni, akkor jó.
4. Töltsük meg a palacsintákat, és szitáljunk rájuk egy kis porcukrot. Melegen tálaljuk.