MEGGYKVÁSZ Téma: Receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár Eszközök: fazék, szűrő, tűzhely Eljárások: forralás, kimagozás, szűrés Adag: 4 főre 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 2 dkg élesztő 150 dkg kimagozott meggy 40 dl víz 5 dkg mazsola 20 dkg kristálycukor Elkészítés: 1. A meggyet vízben, kis lángon kb. 1 órán át forraljuk, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. 2. Leszűrjük a levét, hozzáadjuk az élesztőt és cukrot, kb. 24 órán keresztül erjesztjük. 3. Üvegekbe töltjük a mazsolával együtt, dugóval szorosan lezárjuk. A kvászt 3-4 napig állni hagyjuk.
Olvass tovább