SPENÓTOS-SONKÁS SZELET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 1 tepsi (36 szelet)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt edami sajt
30 dkg főtt, összevágott spenót
13 dkg füstölt sonka
6 db tojás
2 és fél dl tej
4 dkg morzsolt zsemlebél
3 szál összevágott újhagyma
1 csokor összevágott petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz: 4) bemelegítjük. Egy 22 cm-es négyszögletes tepsit kivajazunk vagy kiolajozunk, és alufóliával kibéleljük.

2. A tojásokat a tejjel simára verjük, majd a többi hozzávalót belekeverve sóval, borssal fűszerezzük.

3. A tepsibe töltve kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, a talpára állítjuk. A fóliát lehúzva róla 36 négyszögre vágjuk.

Spenót helyett mángoldot is használhatunk.
6 órával korábban is elkészíthetjük, lefedve hűtőben tároljuk.