GRATINÍROZOTT GYÜMÖLCS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillező, kés, keverőtál, tűzálló edény, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, gratinálás, hámozás, kimagozás, lerakás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Vágjuk össze a friss őszibarackot és epret.
2. Az őszibarackot rakjuk le egy-egy hőálló tálka aljára, a tetejére tegyünk eperdarabkákat, hogy nagyjából lapos felszínt kapjunk.
3. A gyümölcsökre egyenletes, vastag rétegben öntsünk borsodót, és a tálat tegyük előmelegített grill alá. Lassú tűzön addig pirítsuk, amíg a teteje aranybarna lesz. Azonnal kínáljuk.
BORSODÓ
1. A hozzávalókat tegyük mély tűzálló tálba, a tálat pedig az éppen csak gyöngyöző víz fölé, de óvatosan, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe. Kézi vagy elektromos habverővel addig keverjük, amíg laza, habos állagú lesz, és a térfogata megháromszorozódik. Ne hagyjuk abba a keverést, és vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen a tál, mert összeugrik a tojás. A végeredmény halvány, könnyű krém lesz.
2. A borsodót töltsük poharakba, kínáljunk hozzá babapiskótát.
3. Hideg borsodóhoz a poharak tetejét lefedjük, és legalább 60 percre a hűtőbe tesszük őket. Ügyeljünk, hogy a sodót teljesen felfőzzük, máskülönben a hűtőben szétválnak a hozzávalók.