Roston sült pácolt zöldség Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: citromnyomó, grillrács, kés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kimagozás, pácolás, préselés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sárgarépa
20 dkg padlizsán
25 dkg cukkini
3 nagy paradicsompaprika
másfél dl olívaolaj
10 dkg gomba
2 ág összevágott kakukkfű
3 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 és fél evőkanál vörösborecet
1 csokor összevágott petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A padlizsánt, a cukkinit és a répát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd kétujjnyi széles csíkokra szeljük. A gombát megmossuk, a talpáról egy lapot levágunk.

2. A zöldfélét tálra terítjük, és sóval, borssal, kakukkfűvel meg petrezselyemmel megszórjuk. 2 evőkanál olajat félreteszünk, a többit a citromlével összekeverjük. A zöldségre öntve, a bazsalikommal megszórjuk.

3. A grillt megforrósítjuk, a félretett olajjal megkenjük, és a zöldfélét ráterítve, időnként megforgatva megsütjük.

4. Tálra szedve az ecettel meglocsoljuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

A faszénparázson sült pecsenyékhez mi sem illik jobban, mint a roston sült különféle zöldség. Ez viszont csak akkor lesz elég zamatos ha előtte bepácoljuk.