MINITORTILLA CHORIZOSALSÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés
Adag: 10 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Egy 5,5 cm-es vágóformával 7-8 kört vágunk mindegyik tortillából, vagy háromszögekre szabdaljuk. 1 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, a minitortillák harmadát szimpla rétegben kisütjük, egyszer megfordítva, ropogósra. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Kisütjük a többit is.
2. A kolbászt kis kockákra vágjuk, és egy tepsin 8-10 percig sütjük, amíg teljesen átsül. Hagyjuk kihűlni; papírtörlőn lecsepegtetjük.
3. Közben összekeverjük a joghurtot a korianderrel egy kis tálban; félretesszük.
4. Kockára vágjuk az avokádót, a paradicsomot és a hagymát, és egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kolbászt, az ecetet, az olajat, valamint sót és borsot, ízlés szerint; óvatosan összekeverjük.
5. Végül a kolbászt a tortillára kanalazzuk, a tetejére joghurtot és korianderlevelet teszünk.