MINITORTILLA CHORIZOSALSÁVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kés, keverőtál, papírtörlő, serpenyő, sütő, szűrőlapát, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, hámozás, kikeverés, kimagozás, sütés

Adag: 10 főre (30 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb kimagozott paradicsom
1 db érett avokádó
9 dkg joghurt
25 dkg chorizo kolbász
4 db tortilla
1 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál balzsamecet
2 dkg friss, apróra vágott koriander
½ db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
A díszítéshez:
1 levél friss koriander

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Egy 5,5 cm-es vágóformával 7-8 kört vágunk mindegyik tortillából, vagy háromszögekre szabdaljuk. 1 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, a minitortillák harmadát szimpla rétegben kisütjük, egyszer megfordítva, ropogósra. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Kisütjük a többit is.

2. A kolbászt kis kockákra vágjuk, és egy tepsin 8-10 percig sütjük, amíg teljesen átsül. Hagyjuk kihűlni; papírtörlőn lecsepegtetjük.

3. Közben összekeverjük a joghurtot a korianderrel egy kis tálban; félretesszük.

4. Kockára vágjuk az avokádót, a paradicsomot és a hagymát, és egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kolbászt, az ecetet, az olajat, valamint sót és borsot, ízlés szerint; óvatosan összekeverjük.

5. Végül a kolbászt a tortillára kanalazzuk, a tetejére joghurtot és korianderlevelet teszünk.