CSIRKÉS TORTELLINI GOMBÁS TEJSZÍNMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 70 perc  tapasztalatot kíván  átlagos ár
Eszközök: fazék, fokhagymaprés, gyúródeszka, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, nyújtófa, pogácsaszaggató, reszelő, szita, tűzhely
Eljárások: előfőzés, formákkal való kiszúrás, főzés, gyúrás, nyújtás, pihentetés, reszelés, gyalulás, szitálás, szűrés, töltés, turmixolás, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 db felvert tojás
1 csipet őrölt szegfűbors
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
5 dkg főtt spenót
6 dkg prosciutto
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A mártáshoz:
12 dkg apró, szeletelt csiperkegomba
3 dl tejszín
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
4 db felvert tojás
2 csipet só

Elkészítés:

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a kissé felvert tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk. Letakarva legalább 30 percet pihentetjük.

2. A töltelékhez egy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a csirkehúst, és 10 percig előfőzzük. Kissé kihűtjük, majd a sonkával, a spenóttal és a hagymával együtt robotgépbe tesszük, és pürésítjük. Belekeverjük a parmezánt, a szegfűborsot és a tojást. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.

4. Mindegyik kör közepére fél teáskanál tölteléket teszünk. A köröket félbehajtjuk, és a széleket jól összenyomjuk. Mindegyik töltött táskát a mutatóujjunk köré tekerjük, a sarkokat összenyomjuk, az íves szélét pedig visszahajtjuk.

5. Sós vizet forralunk, több adagban beletesszük a tortellinit, és adagonként 5 percig főzzük. Leszűrjük, és egy tálalóedénybe tesszük.

6. A mártáshoz a tejszínt a fokhagymával felforraljuk, 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombát meg a parmezán sajt felét, sózzuk, borsozzuk, és még 3 percig gyöngyözve főzzük. A mártást a tésztára öntjük, a maradék parmezánnal megszórjuk, petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.