DARÁLT HÚSOS SÜLT RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, séfkés, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, sütés

Adag: 1 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
50 dkg főtt rizs
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál hoisin-szósz
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint szecsuáni bors

Elkészítés:

A fokhagymát kevés sóval dörzsöljük el egy mozsárban. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a fokhagymát, adjuk hozzá a szószokat, a borsot. Rakjuk a vegyes darált húst is a serpenyőbe, állandó keverés mellett süssük addig, amíg el nem morzsolódik. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, pároljuk. Végül adjuk a rizst is a keverékhez, állandó keverés mellett süssük ropogósra.