SAJTOS SPAGETTI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, reszelő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg frissen reszelt pecorino sajt
50 dkg spagetti
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A spagettit fazéknyi sós, forró vízben főzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Amikor megfőtt, csepegtessük le, de hagyjunk rajta a szokásosnál kicsit több vizet (ettől fog elolvadni a sajt és azt is megakadályozza, hogy a tészta összetapadjon). A spagettit tegyük melegített tálba. Szórjuk meg a pecorinóval és bőséges mennyiségű fekete borssal. Rázzuk jól össze és tálaljuk.
Fiatal, száraz vörösbort kínáljunk mellé.