HÁTSZÍN ZÖLDBORSÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, párolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg zöldborsó
45 dkg marhahátszín
2 evőkanál olaj
15 dkg feketebabszósz
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
½ fej kínai kel

Elkészítés:

1. A marhahátszínt éles késsel vékony csíkokra vágjuk (1. kép).

2. Wokban olajat forrósítunk.

3. Beletesszük a marhahátszínt és 3-5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

4. A hagymát meghámozzuk és éles késsel vékonyan felszeleteljük (3. kép).

5. A hagymát, a zúzott fokhagymát és a friss vagy fagyasztott zöldborsót a wokba tesszük. További 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, majd 1 perc múlva a feketebabmártást is. 2 percig főzzük.

7. A zöldborsós hátszínt előmelegített tálba halmozzuk. Főtt rizzsel körítjük.

Kínai kel ma már sok piacon kapható, elsősorban ősszel. Áprilisban-májusban jelenik meg az új kínai kel. Ha nincs, kelkáposzta zsenge leveleit használhatjuk helyette.
Ha van, a darabos feketebabmártást válassza, jobb az állaga.