Sajtsaláta friss gyümölccsel, zöldfűszerekkel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kockára vágott ementáli sajt
12 és fél dkg forgácsolt parmezán sajt
vagy
12 és fél dkg érett, forgácsolt pecorino sajt
1 evőkanál finomra vágott tárkony
2 evőkanál finomra vágott kapor
2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott snidling
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál balzsamecet
⅔ dl extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott mogyoróhagyma
1 db hámozott, cikkekre vágott grapefruit
1 db hámozott, cikkekre vágott narancs
3 evőkanál arany mazsola
9 dkg zöld, félbevágott szőlő
1 db hámozott, kimagozott körte
1 db hámozott, kimagozott alma
1 db összevágott endívia
1 db összevágott radicchio saláta
12 és fél dkg összevágott római saláta
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A sajtokat nagy salátástálba tesszük, és hozzáadjuk a római, a radicchio- és az endívia salátát, a kockára vágott almát és körtét, a szőlőt, a mazsolát, a narancsot és a grapefruitot, és jól összerázzuk.
2. Az olajat, hagymát, balzsamecetet, mustárt, kaprot, snidlinget, petrezselymet és tárkonyt egy tálban összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. A dresszinget a salátára öntjük, és azonnal tálaljuk.