FEHÉR FONDÜ ROKFORTKRÉMMEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fondü készlet, karalábévájó, kés, keverőtál, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, hevítés, kicsontozás, kikeverés, szűrés
Adag: 4-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk és gömbkiszúróval kis golyókat vágunk ki belőle. A burgonyagolyókat sós vízben félpuhára főzzük. Szitán lecsöpögtetjük.
2. A különböző húsokat vékony, könnyen nyársra tűzhető szeletekre vágjuk és külön-külön tányérokra fektetjük.
3. A metélőzellert és az édesköményt megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. Az articsókaszíveket félbe-, a nagyobbakat négyfelé vágjuk.
4. A sütőzsírt (vagy az alaplét) a tűzhelyen a fondütálban felhevítjük, majd a felmelegített tűzhelyre állítjuk.
5. A forró zsírban, vagy alaplében mindenki saját maga süti (vagy főzi) meg a kis tálkákban tálalt szeletelt húst és zöldséget.
6. A rokfortmártáshoz a tejszínt óvatosan felmelegítjük. A sajtot villával összetörjük és a tejszínhez keverjük. Az így nyert krémet olívaolajjal, ecettel, némi sóval és borssal ízesítjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk a sült hús és zöldség mártogatásához.