Ananász cooler Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, kés, koktélos pohár, shaker, szűrő
Eljárások: darabolás, szeletelés, préselés, shakelés, szűrés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 cl ananászlé
6 cl fehérbor
2 szelet citromhéj
1 teáskanál finomított kristálycukor
1 cl frissen préselt/facsart citromlé
igény szerint szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
1. A jégbe hűtött fehérbort, az ananász- és citromlét, a kristálycukrot shakerben jéggel alaposan összerázzuk.
2. Hűtött collinsospohárba, jégkockákra szűrjük.
3. Felöntjük a szénsavas ásványvízzel, és kissé megkeverjük. Csavart citromhéjakkal díszítjük.