TÖLTÖTT PAPRIKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 65 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: csontozókés, habverő, húsdaráló, keverőtál, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, forralás, főzés, kicsontozás, kikeverés, kimagozás, rántás, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db édes paprika
1 db darált tyúkmell
20 dkg rizs
10 dkg sűrített paradicsom
1 db tojás
5 dkg füstölt szalonna
1 db tyúkhúsleveskocka
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint kristálycukor
Rántáshoz:
½ dl olaj
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A megmosott paprikák belsejét kivágjuk.

A csontról lefejtett húst a bőrével és a szalonnával együtt ledaráljuk és összekeverjük a forró vízben megmosott rizzsel, a tojással, a sóval, a fűszerekkel és 3 evőkanál vízzel.

Megtöltjük vele lazán a paprikát. Ha marad még töltelék, vizes kézzel gombócokat formálunk belőle. Széles lábosba lerakjuk.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a leveskockát és egy kevés fűszert.

Takarékon kb. 40 percig főzzük.

A paradicsompürét összekeverjük 2 evőkanál olajos rántással, egy kevés vízzel és összeforraljuk az étellel. Kicsit cukrozzuk, s ha szükséges még utánasózzuk.

Finomabb lesz, ha a főzés végén a petrezselyemzöld és zellerlevél mellett bazsalikom, rozmaring vagy kakukkfű valamelyikével is fűszerezzük.
Sokan nem szeretik a csirkebőrt. Ezért helyette liba- vagy mangalicazsír hozzáadásával tegyük szaftosabbá a darálthúst.