Ázsiai pác Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, kimagozás, zúzás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl földimogyoró-olaj
5 evőkanál szójamártás
2 db chilipaprika
1 csipet cayenne-bors
2 gerezd fokhagyma
másfél dl sherry
vagy
másfél dl rizsbor
Elkészítés:
1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és összezúzzuk.
2. A chilit megtisztítjuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.
3. Összekeverjük a szójamártással, a rizsborral, az olajjal és a borssal.
Marha-, sertés-, borjúhúshoz és szárnyashoz vagy halhoz használhatjuk.