Rumos lekvárral töltött palacsinta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyharuha, palacsintasütő, serpenyő, tűzhely
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Elkészítjük a palacsintát. A lisztet és a sót tálba szórjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Óvatosan beleöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát 60 percig pihentetjük.
2. Teáskanálnyi vajjal kikenjük azt a serpenyőt, amelyben a palacsintát sütjük, és felmelegítjük. 2-3 evőkanálnyi tésztát jól szétterítünk a serpenyőben, hogy a palacsinta vékony legyen. Oldalanként 2 percig sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. Az összes palacsintát kisütjük, a vajat időnként pótoljuk. Az egymásra rakott, kész palacsintákat melegen tartjuk a meleg sütőben.
3. A lekvárt kis serpenyőbe öntjük, és alacsony hőfokon felmelegítjük. Belekeverjük a rumot.
4. A tejszínt kemény habbá verjük.
5. A palacsinta tetejét bekenjük a lekvárral. Félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Tejszínhabbal és friss bogyós gyümölcsökkel díszítve azonnal tálaljuk.