ZÖLDSÉGES FRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: grillező, habverő, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, habverés, hámozás, kikeverés, kimagozás, pirítás

Adag: 2-4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
2 db finomra vágott paradicsom
½ db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
½ db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál víz
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A burgonyát, a paprikát, a hagymát, a paradicsomot és a petrezselymet 8-10 percig pirítjuk az olajon. Megsózzuk.

2. A tojássárgáját felverjük a vízzel egy kis tálban.

3. Egy másik tálban lágy habbá verjük a fehérjét, amit azután spatulával óvatosan a sárgájába forgatunk.

4. A tojást a serpenyőben lévő zöldségekhez keverjük. Alacsony hőfokon 5-7 percig pirítjuk, amíg a tojás alja meg nem szilárdul.

5. Előkészítjük a grillt. Az omlett tetejét 2-3 perc alatt aranyszínűre grillezzük benne. Cikkekre vágjuk, majd forrón tálaljuk.

A frittata egészséges és tápláló villásreggeli vagy ebéd. Kevés, kockára vágott sonkával dúsíthatjuk, így még különlegesebb lesz az íze. A benne szereplő zöldségeket tetszés szerint variálhatjuk.