CSOKOLÁDÉS TÖLTELÉKKRÉM Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 15 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hűtés, kikeverés

Adag: 1 adag (0.75 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
15 dkg finomra aprított étcsokoládé
6 db tojássárgája
5 dkg fehér liszt
15 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A csokoládét nagy tálba tesszük.

2. A tojássárgáját és a cukor egyharmadát elektromos habverővel vagy robotgéppel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. A mixert alacsony fokozatra állítjuk, és a tojásos keverékbe öntjük a lisztet.

3. A maradék cukrot és a tejet összemelegítjük, majd felforraljuk. A cukros, meleg tejet óvatosan, állandóan kevergetve hozzáöntjük a tojásos keverékhez. A cukros, tejes, tojásos keveréket visszaöntjük a serpenyőbe, és alacsony hőfokon 2 percen át gyöngyözve főzzük.

4. Ezután a tálban levő csokoládéra öntjük. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Letakarjuk, kihűtjük.