SÜLT ZÖLDSÉGES OMLETT OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, mikrohullámú készülék, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
2. A paprikát és a paradicsomot mikróban, magas fokozatban 3 percig előfőzzük. Meghámozzuk. A paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát 10 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a zöld fűszereket (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, turbolya). Sózzuk, borsozzuk, majd 4 percig főzzük.
4. A tojást, a tejet és a sajtot tálban összekeverjük. Beletesszük a sült zöldségeket. Összekeverjük.
5. Egy sütőtálat kivajazunk. A tejes, tojásos, sajtos sült zöldséget a sütőtálba borítjuk. A tetejére fekete olajbogyókat rakunk, és 25-30 perc alatt készre sütjük az ételt. Forrón vagy hidegen tálaljuk.