TAVASZI ZÖLDSÉGTEKERCS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kenőecset, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, hevítés, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, sütés bő zsiradékban, töltés
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. A wokban felforrósítjuk az extraszűz olívaolajat, a zellerszárat megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a szójacsírát, a fekete gombát, a sárgarépát, a bambuszrügyet, és 5 percig rázogatva együtt sütjük.
3. Beletesszük a szójaszószt, a szezámolajat, a sót és a cukrot. A tölteléket 12 felé osztjuk. Megtöltjük a töltelékkel a rizspapírt. Felcsavarjuk. A vizet és a lisztet összekeverjük, ezzel a csirizzel zárjuk a töltött tekercsek végeit.
4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tekercseket aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.