KÁPOSZTA, BAB ÉS FÜGE SÜTVE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, séfkés, sütő, sütőtál, szűrő, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, lerakás, sütés, szűrés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg finomra vágva káposzta
3 db friss, cikkekre vágott füge
40 dkg konzerv bab
25 dkg piros, félbevágott szőlő
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 dkg sovány, kockára vágott baconszalonna
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
2. A káposztát sütőtálba terítjük. Rárakjuk a fügét, a szőlőt, a babot. Olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
3. Baconkockákkal megszórjuk. 15 percig sütjük (vagy amíg a káposzta megpuhul). Forrón tálaljuk.