RUMOS, RIBIZLIS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kenőkés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, palacsintasütő, tortalapát, tűzhely
Eljárások: formázás, habverés, kikeverés, sütés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag palacsintatészta
25 dkg ribizlidzsem
1 evőkanál rum
1 és ¼ dl tejszín
A díszítéshez:
ízlés szerint friss ribizli

Elkészítés:

1. A palacsintákat kisütjük. Egy serpenyőben alacsony hőfokon a dzsemet folyóssá melegítjük.

2. Hozzáadjuk a rumot, összekeverjük, és a tűzről félrehúzzuk.

3. Egy tálban a tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintákat a folyóssá melegített dzsemmel megkenjük, félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk.

4. Előmelegített tálalóedényre rakjuk, tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

PALACSINTA – ALAPRECEPT

5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet só

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.