FŰSZERES, ALMÁS RIZOTTÓ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Az almakockákat forró vízben 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, és citromlevet meg bort öntünk rá. Az olajon és a vajon, közepes tűzön, a hagymát és a fokhagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, és kevergetve 2 percig pirítjuk.
2. Hozzáöntjük a boros almakockákat, és ha a bor elpárolgott, állandó kevergetés mellett, decinként, a rizshez öntjük a levest, amíg a rizs 15-18 perc alatt puhára fő.
4. A rizshez keverjük a tejszínt és a parmezánt. A tetejére csipetnyi édesnemes paprikát szórunk, és almaszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk.
CSIRKEALAPLÉ
1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.