ÉDES-SAVANYÚ SERTÉS ANANÁSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, karamellizálás, kikeverés, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Egy tálban a kukoricalisztet, a vizet és a tojást simára keverjük. Sózzuk. Egy wokban az olajat közepes tűzön felmelegítjük.
2. A húst a tojásos keverékbe mártjuk, és az olajon 3-4 perc alatt megsütjük. A húst szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk.
3. A visszamaradt olajon az újhagymát 2 perc alatt megpirítjuk, a hús mellé helyezzük. A cukrot a visszamaradt olajon 1 percig karamellizáljuk, felöntjük borecettel. Négy ananászkarikát a díszítéshez félrerakunk, a többit kis darabokra vágjuk, és az olajban 2 percig sütjük. Ha kiszáradna, vízzel felöntjük.
4. A sült húst és a hagymát a wokba visszarakjuk, és az ananásszal még 2 percig sütjük. Mogyoróval megszórjuk, ananászkarikával díszítjük. Forrón tálaljuk.