ÉDES-SAVANYÚ SERTÉS ANANÁSSZAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, hámozás, karamellizálás, kikeverés, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál kristálycukor
50 dkg sovány, vékonyra szeletelt sertéshús
35 dkg ananászkonzerv

vagy

½ db friss ananász
5 dkg összevagdalt mogyoró
4 szál finomra vágva újhagyma
6 evőkanál napraforgóolaj
1 db felvert tojás
4 evőkanál víz
2 evőkanál kukoricaliszt
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy tálban a kukoricalisztet, a vizet és a tojást simára keverjük. Sózzuk. Egy wokban az olajat közepes tűzön felmelegítjük.

2. A húst a tojásos keverékbe mártjuk, és az olajon 3-4 perc alatt megsütjük. A húst szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk.

3. A visszamaradt olajon az újhagymát 2 perc alatt megpirítjuk, a hús mellé helyezzük. A cukrot a visszamaradt olajon 1 percig karamellizáljuk, felöntjük borecettel. Négy ananászkarikát a díszítéshez félrerakunk, a többit kis darabokra vágjuk, és az olajban 2 percig sütjük. Ha kiszáradna, vízzel felöntjük.

4. A sült húst és a hagymát a wokba visszarakjuk, és az ananásszal még 2 percig sütjük. Mogyoróval megszórjuk, ananászkarikával díszítjük. Forrón tálaljuk.