RÁNTOTTA VADSPÁRGÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, habverő, kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: blansírozás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, párolás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
50 dkg blansírozott zöldspárga
vagy
50 dkg blansírozott vadspárga
1 késhegynyi csípős pirospaprika
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A spárgát sós vízben blansírozzuk. Ezután kivesszük a vízből, jól lecsepegtetjük, és feldaraboljuk.
2. Az olívaolajat vasserpenyőben felforrósítjuk, és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A spárgát hozzáadjuk, és kissé megsütjük.
3. Ezután a tojásokat felverjük, a spárgára öntjük, és kis lángon kevergetve hagyjuk megszilárdulni. Sóval és pirospaprikával fűszerezzük, és rögtön tálaljuk.
Ehhez az ételhez 25 dkg vadspárga és 25 dkg erdei gomba kombinációját is használhatjuk, vagy 20 dkg vadspárgát 15 dkg erdei gombával és 15 dkg főtt garnélával.