„NEKEM ÍZLIK” MANDULAKRÉM Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, keverőtál, reszelő, séfkés, serpenyő, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: cukorszirup készítése, darálás, forralás, hűtés, karamellizálás, kikeverés, pirítás, reszelés, gyalulás, tojás szétválasztása
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A darált mandulát serpenyőben zsiradék nélkül aranyszínűre (nem túl sötétre) pirítjuk, majd levesszük a tűztől.
2. A cukrot a vízzel áttetsző, sűrű sziruppá főzzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a pirított mandulát, szükség esetén egy kis vizet is öntünk hozzá.
3. Levesszük a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, és belekeverjük a tojássárgáját. A krémet újból felforraljuk. Átöntjük egy üvegtálba, és hagyjuk kihűlni. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.