ÉDES MANDULALEVES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kenyérpirító, kés, keverőtál, lábas, mozsár, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, habarás, hámozás, kikeverés, pirítás, törés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg hámozott mandula
10 dl tej
12 és fél dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 rúd fahéj
2 evőkanál étkezési keményítő
½ dl tejszín
igény szerint pirított, vékonyra szeletelt kenyér
vagy
igény szerint pirított, kockára vágott kenyér
Elkészítés:
1. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
2. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal lassan felforraljuk.
3. A tejszínt az étkezési keményítővel felverjük, és a mandulával együtt a forró tejhez keverjük.
4. Egyszer felforraljuk, a fahéjrudat kivesszük, és a levest a pirított kenyérszeletekkel vagy kenyérkockákkal tálaljuk.