ROSTON SÜLT BÁRÁNYBORDA MÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, grillrács, kenőecset, keverőtál, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, kikeverés, kimagozás, préselés, zsírtalanítás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A hússzeleteket tálba fektetjük, és a kiválasztott mártást összeállítva ráöntjük.
2. A sherrymártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és minden hússzeletet megkenünk vele. A maradékot a sütéshez félretesszük.
3. A provanszi mártáshoz valókat tálban összekeverjük, és minden hússzeletet megkenünk vele. A maradékot a sütéshez félretesszük.
4. A fűszervajhoz a vajat vagy a margarint felolvasztjuk, és a többi hozzávalót belekeverjük. A hússzeleteket megkenjük, a maradékot félretesszük, és sütés közben ezzel kenegetjük a húst.
5. A húst forró rostra fektetve, a maradék mártással kenegetve, mindkét oldalán 3-5 percig sütjük.