SERPENYŐS UDONTÉSZTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, kikeverés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db pirított, csíkokra vágott nori-lap
50 dkg csíkokra vágott kínai káposzta
20 dkg zsenge, hüvelyes cukorborsó
2 szál hasábokra vágott sárgarépa
6 szál darabolt újhagyma
50 dkg friss udontészta
10 dkg tisztított szójacsíra
1 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál friss, reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál kecap manis
2 evőkanál mirin
2 evőkanál japán szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy lábosban vizet forralunk, beledobjuk a tésztát, és 1-2 percig főzzük, amíg megpuhul, és a szálak elválnak egymástól. Lecsepegtetjük, és forró vízzel leöblítjük.

2. A szójaszószt, a mirint és a kecap manist egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük.

3. Erős lángon felforrósítunk egy olyan wokot, amelyhez fedő is tartozik, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük az 5 cm hosszú darabokra vágott újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és 1-2 perc alatt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 cm hosszú hasábokra vágott sárgarépát, a ferdén félbevágott cukorborsót és 1 evőkanálnyi vizet, jól összekeverjük, majd rátesszük a fedőt, és 1-2 perc alatt éppen csak puhára pároljuk a zöldségeket.

4. Beletesszük a tésztát, a szójacsírát, az 5 cm hosszú csíkokra vágott kínai káposztát, majd ráöntjük a mártást. Addig keverjük, amíg a káposzta megfonnyad, és a leveleit átjárja a szósz. Közvetlenül a tálalás előtt hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott norit.